10 důvodů, proč chodit do kina

1.       Konečně zvednete svůj zadek z gauče
a vyjdete mezi skutečné lidi. Možná budete v prvních chvílích dezorientováni, protože už jste zapomněli, že po svých nohách můžete dojít dál než jen na záchod a zpět. Ale věřte, že pro vás i vaše rodiče to bude příjemná změna.
 
popcorn

2.       Užijete si film na velkém plátně s prostorovým zvukem.
Nedá se přece porovnávat obrazovka a zvuk z mobilu, na který se díváte ve škole pod lavicí s velkým plátnem a prostorovým zvukem, kde můžete vidět a slyšet každý detail. Je to stejné jako se snažit rozluštit kryptogramy na svém taháku, zatím co spolužák se vám snaží nejtišším hlasem napovědět. Ale pokud se chystáte říct, že velké plátno a prostorový zvuk máte i doma, prosím, zašlete mi vaši adresu. Přinesu popcorn.

film
 
3.       Kino je ideální místo na rande.
Jste stydliví? Nikdy nevíte, co říct a když už něco řeknete, přejete si, abyste radši nic neřekli? Běžte na rande do kina. Můžete si toho druhého oťuknout, aniž byste ze sebe dělali blbce. Nechte, ať vybere film. A budete vědět, zda máte stejný vkus. Nabídne, že zaplatí lístky? Nemá hluboko do kapsy. Dabing nebo titulky? Mluví během filmu? Brečí, směje se? Zná herce, scénaristi, režiséry, hudební skladatele? Dozvíte se o člověku vše, co potřebujete vědět.
 
4.       Obklopíte se lidmi, kteří mají stejný vkus jako vy.
Ať už patříte mezi ty, kteří píší na vše kritiku, nebo hodnotíte uváženě, pro každého se najde v kině spřízněná duše. Ti, co mají na sobě kostým postavy z filmu, jsou jasní fanoušci. Ti, co mají jen tričko, které odkazuje na daný film, jsou také fanoušci, ale žijící v realitě. Ostatní přišli z prostého důvodu, a to kritizovat.
 
 lístky

5.       Konečně uvidíte film legálně.
Splatíte společnostem aspoň část peněz, o které jste je připravili nelegálním stahováním. A možná to i obměkčí policii, až k vám vtrhnout a objeví vaší tisícovou sbírku vypálených DVD a nekončící řadu externích harddisků, zaplněných ilegálně stáhnutými filmy.
 
6.       Budete mezi prvními, kdo ohodnotí film na ČSFD.
První, kdo přátelům řekne, že nemá cenu na to chodit do kina. První, kdo uveřejní spoiler na svém Facebooku. První, kdo bude říkat větu – Tys to ještě neviděl?