Archiv rubriky: Ekonomika

Daňové ráje

Daňové ráje označují země, ve kterých jsou daňově velmi zvýhodněny zahraniční firmy. Ty zde zakládají tzv. offshore společnosti, tedy společnosti, které mají v těchto zemích sídlo. Tyto společnosti však musí splňovat určité požadavky:
1) činnost společnosti musí být omezena na podnikatelské aktivity mimo danou zemi
2) musí mít v dané zemi místního zástupce
3) musí hradit vládě daného státu paušální daň
4) firma nesmí získávat finance z tuzemských zdrojů
daňové přiznání
Offshore společnosti se využívají zejména v mezinárodním obchodu, reklamních službách, poradenských službách a dalších.
Daňový rájů je celkem 35 a většinou se jedná o země s malou rozlohou a nízkým počtem obyvatel. Tyto země však vykazují vysoké ekonomické výkony a spravují 1/10 finančního majetku. Zahraničních společností je zde často více než obyvatel. Daňových rájů je celkem 35 po celém světě a mezi nejvýznamnější patří: Monako, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Britské panenské ostrovy (zde se nachází až 700 000 společností), Kajmanské ostrovy, Seychely, Bahamy a Bermudy.
 
Výhody daňových rájů:
– nízké nebo žádné daně
– vysoká míra bankovního utajení a anonymita
– velký servis
– nízká korupce
– umožňují praní peněz (ročně zmizí z evidence 2 biliony USD)
– osvobození od cla při dovozu investičního majetku

Například Britské panenské ostrovy nabízejí nulové zdanění a firmy zde nemusejí vést účetnictví ani předkládat audit, podobně jsou na tom také Seychely. Lichtenštejnsko je zase velmi proslulé vyspělým bankovním systémem a Monako je nejvíce oblíbené u fyzických osob, protože zde nemusejí platit daně z příjmů.
přístav monako
Nevýhody daňový rájů:
– jsou spojeny s vysokými náklady (mít společnost v daňových rájích si tedy nemůže dovolit každý, sídlí zde především velké společnosti nebo ty, které potřebují proprat peníze).

České firmy mají nejčastěji sídlo na Kypru, v Lucembursku, na Britských panenských ostrovech či na Seychelách. Český firem, které mají sídlo v daňových rájích, je kolem 3%, počet těchto firem se ale stále zvyšuje.

Nejbohatší firmy na světě

1)Walmart
Walmart je americký obchodní řetězec, který dnes provozuje obchodní domy po celém světě. Kromě domovské USA ho najdeme také v Kanadě, Brazílii, Mexiku, Spojeném království a Japonsku a rozvinutý má také online prodej. Příjmy tohoto obchodního řetězce činí 482,1 bilionu dolarů.

2)State Grid
State Grid je čínská firma, která se zabývá oblastí energetiky a je největší firmou v této oblasti. Firma je ve vlastnictví státu a produkuje energii pro celou Čínu, protože zde má monopol, a také na zámořských trzích. Firma má téměř 2 miliony zaměstnanců, více než miliardu zákazníků a její tržby jsou 329,6 bilionů.

3)China National Petroleum
China National Petroleum je, stejně jako předchozí firma, čínský státní podnik, tato firma se však zaměřuje na produkci ropy a plynu. Obchoduje zejména s Blízkým Východem, ale také s Ruskem nebo Novým Zélandem. Její příjmy činí 299,3 bilionu dolarů.

4)Sinopec Group
Sinopec Group je také čínská ropná a plynárenská společnost, její sídlo je v Pekingu. Tato firma se zabývá průzkumem ropy a zemního plynu, rafinací, výrobou a prodejem petrochemických produktů, chemických hnojiv a dalších výrobků, dále také skladováním a přepravou ropy, zemního plynu, rafinovaných ropných produktů a dalších chemikálií. Její příjmy činí 294,3 bilionu dolarů.

5)Royal Dutch Shell
Shell je mezinárodní britsko-nizozemská společnost, která se zabývá ropou a své pobočky má téměř ve 140 zemích světa. Firma se zabývá zejména těžbou a přepravou ropy. Shell je také významným sponzorem motosportu. Její příjmy jsou 272,1 bilionu dolarů.

6)Exxon Mobil
Exxon Mobil je americká společnost sídlící v Texasu. Jejím hlavním oborem je těžební průmysl – zpracovává a těží ropu a zemní plyn. Tato firma je také známá popíráním globálního oteplování. Její příjmy jsou 246,2 bilionu dolarů.
Volkswagen brouci
7)Volkswagen
Volkswagen je významná automobilka sídlící v Německu. Společnost má závody po celém světě a vyrábí například automobily Golf, Passat, Caddy, Polo a mnoho dalších. Společnost je členem Volkswagen group. Příjmy společnosti činí 236,6 bilinu dolarů.

8)Toyota Motor
Toyota je japonská firma zabývající se výrobou automobilů. Je největším výrobcem automobilů na světě a zabývá se jak výrobou osobních automobilů, tak i nákladních aut, autobusů, motorů či robotů. Ke společnosti také patří automobilky Lexus a Scion. Příjmy Toyty tvoří 236,6 bilionu dolarů.

9)Apple
Apple sídlí v Kalifornii a zabývá se zejména hardwarem a softwarem. Firmu založil Steve Jobs a její logo je známé nakousnuté jablko. Nejznámější produkty společnosti jsou počítače Mac, MP3 přehrávače iPod, telefony iPhone a tablety iPad. Kromě toho také vytváří operační programy a softwarové vybavení. Její příjmy jsou 233,7 bilionu dolarů.
Apple notebook
10)BP
BP je britská energetická společnost, známá také pod dřívějším názvem British Petroleum. Společnost se zaměřuje hlavně na ropné produkty a zemní plyn. V posledních letech také velmi investuje do fotovoltaiky. Příjmy této společnosti činí 226 bilionů dolarů.

Ekonomika Číny

Čína je komunistický stát, který se inspiroval od Sovětského svazu, po 2.světové válce se vedení ujal Mao Ce-tung, zemědělská výroba byla násilně kolektivizována, ale nedokázala zajistit dostatek potravin pro stále stoupající počet obyvatel. Došlo také ke znárodnění průmyslu, který ovšem nedosahoval plánovaného růstu.
čína staré město
Protože ekonomika stagnovala, pokusil se Mao Ce-tung otzv. velký skok, ten ale namísto růstu ekonomiky způsobil hladomor a vyžádal si několik milionů obětí na lidských životech. Snažil se i o kulturní revoluci, kdy by mělo dojít k oproštění se od staré kultury. Byla kvůli tomu zničena řada čínských památek a vykořeněny tradiční hodnoty.

Ke zlepšení čínské ekonomiky došlo až po smrti Mao Ce-tunga, došlo k řadě reforem a Čína vyhlásila ideu „socialistického tržního hospodářství“. Vznikl program tzv. čtyř modernizací, který zahrnoval oblast zemědělství, průmyslu, armády a vědy a techniky.
Významnou událostí se stalo přijetí Číny do WTO v roce 2001, Čína se tak snaží dostat na světové trhy a snaží se o zrušení cel a kvót na čínské exporty. WTO si však stanovilo určité podmínky, a to:

–  otevření prakticky všech hospodářských sektorů pro zahraniční kapitál (v minulosti byly pro cizince některá odvětví zapovězená)
–  postavení soukromého sektoru na stejnou úroveň jako státní sektor
– ochrana práva k duševnímu vlastnictví
– povolení zahraničním společnostem zřizování vlastních distribučních sítí
– výrazné snížení cel
ulice číny
Velkou výhodou pro Čínu je, že kombinuje masivní nabídku levné pracovní síly s ekonomikou, která je neobyčejně otevřená světu, pokud jde o obchod a přímé zahraniční investice. Výhodou je také silný sklon k úsporám a spoření. Nevýhodu pak představuje velký rozdíl mezi bohatým a chudým obyvatelstvem, je zde až 120 milionu lidí pod hranicí chudoby a dále je nevýhodou nízká efektivnost hospodaření velkých státních podniků, které jsou brzdícím elementem, zejména díky absorpci velké části bankovních úvěrů a dochází tak k vytěsnění soukromých investic. Vysoká produkce také výrazně zvyšuje ekologické zatížení a v hlavním městě Pekingu je situace se smogem velmi vážná.

Státy se kterými Čína nejvíce obchoduje:
– USA
– EU
– Hongkong
– Japonsko
– Jižní Korea

Jaké výhody má nebankovní hypotéka bez registru

Není pochyb o tom, že pořídit si nemovitost není zrovna levná záležitost. Avšak jak ukazují nejrůznější průzkumy, Češi preferují vlastní bydlení před nájmem. To však přináší otázku: kde na to vzít peníze? Jednou z oblíbených a široce využívaných možností jsou nejrůznější druhy hypoték.muž ženoucí se za penězi.jpg

I zde se však nachází nebezpečí, zejména pro ty, jejichž finanční situace není příliš dobrá, nebo těch, kteří již mají jeden či více druhů. Vzhledem k tomu, že všichni žadatelé jsou před schválením důkladně prověřováni, zejména co se schopnosti splácet týče, je jasné, že mnoho z nich bude odmítnuto.

Pro tyto lidi může být řešením nebankovní hypotéka bez registru nebankovni-hypoteky-cz.cz. O co se jedná? A je to skutečně výhodné pro všechny klienty?

V jednoduchosti řečeno se jedná o typ hypotéky, kdy žadatel není prověřován v registru dlužníků. Znamená to tedy, že na tento způsob financování bydlení dosáhnou i ti, kteří již mají někde nějaký dluh, ať už vlastní vinou či nikoliv. A vzhledem k zadluženosti občanů České republiky se nelze divit, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších způsobů financování bydlení.

Je však nutné říci, že to, že žadatel nebude prověřován v registru dlužníků, neznamená, že nebude muset prokazovat svůj příjem. Pokud není v podmínkách uvedeno jinak, je stále nutno doložit, kolik měsíčně pobíráte. Je to samozřejmě proto, aby si firmy zajistily, že jsou klienti schopni splácet.starší, oprýskaná mince.jpg

Existují samozřejmě i finanční společnosti, které své budoucí klienty nejen neprověřují, ale také nepožadují doložit příjem. Ač se takovéto firmy mohou zdát výhodné, neboť na peníze dosáhne mnohem více lidí, je nutné vědět, že je tento fakt kompenzován, a to především vyššími úroky a nejrůznějšími dalšími poplatky.

Je tedy jasné, že ač se jedná o výhodnou nabídku pro ty, kteří se do dluhů nedostali vlastní vinou, a jsou stále schopni splácet, rozhodně není tento typ vhodný pro všechny. Proto dobře zvažte, než se rozhodnete, a přemýšlejte, zda by přeci jen nebylo výhodnější najít si pronájem.

Nebankovní hypotéka vás přesvědčí o svých kvalitách

Nebankovní hypotéka Hypoteka-bez-registru.net má mnoho skvělých výhod, proto ji neváhejte také vyzkoušet, jistě si ji oblíbíte! Právě díky ní zjistíte, že půjčka může být skvělou cestou, jak získat potřebné peníze na cokoli, o co máte zájem.žába táhne pytel peněz

Víte, proč ji lidé mají tak rádi?

Tento typ úvěru má mnoho předností, neváhejte se přesvědčit:
Začít je třeba tím, jak snadno si jej sjednáte. Stačí vyplnit krátký online formulář na webu společnosti, a je po práci. Díky tomu, že vše vyřídíte online přes internet, můžete o půjčku požádat kdekoli, kde se právě nacházíte – ať už jste doma, na cestách anebo v práci. Nebude vás to stát více, než několik okamžiků potřebných k vyplnění vám dobře známých údajů. Zkrátka nemusíte nikam chodit, nemusíte si sjednávat žádné schůzky a plýtvat časem.
Jakmile žádost odešlete, vše potřebné za vás vyřeší pověřený specialista. A protože tento člověk moc dobře ví, kam se má obrátit, a co má dělat, jde mu to dobře od ruky, což znamená, že se tak vyhnete dalšímu nepříjemnému čekání.
Pokud jde o čekání, tak to, co vás jistě zajímá ze všeho nejvíc je, za jak dlouho dostanete do ruky potřebné peníze. Tato rychlost vás překvapí, protože je můžete mít již do týdne, případně ještě rychleji, když o to budete stát. Při expresním čerpání se můžete těšit na peníze již do jednoho dne od podpisu smlouvy. A takovou nabídku vám nikde jinde nedají.euro bankovky, detail
Jak je možné, že to jde všechno tak rychle?
Zatímco banky po vás budou požadovat spoustu záruk, nad kterými budete často kroutit hlavou, tak pokud jde o nebankovní společnost, postačí jí záruka jediná. Samozřejmě musíte mít vhodnou bonitu, tak jako všude jinde, ovšem nikdo ji nebude zkoumat pod mikroskopem. To hlavní, čím se za svou spolehlivost zaručíte, je nemovitost. A to zcela libovolná. Můžete tedy ručit jak bytem, chatou, anebo třeba pozemkem https://slovniky.lingea.cz/vietnamsko-cesky/pl%25C3%25BDtvat Nebo něčím úplně jiným, záleží především na aktuální tržní ceně takové nemovitosti.

Skvělá nabídka, kterou nic nezastaví

Máte nějaký nepříjemný vroubek v registru? Je vám to líto, protože potřebujete peníze, a kvůli zápisu vám je nikdo nechce dát? Nevadí, je zde jedno chytré řešení! Stačí, když budete žádat o tu pravou nebankovní půjčku a peníze máte brzy v kapse!

V každém případě je jasné, že když máte zájem o úvěr a ve vašem registru je nějaký negativní záznam, tak vám nezbývá nic jiného, než myslet na nebankovní úvěry. Klasické banky lidem se zápisem peníze nepůjčují, ale nebankovní společnosti naštěstí ano!
elektronické bankovnictví

Stačí, najít si tu pravou. Ať už si však vyřídíte hypotéku bez registru https://www.hypotekybezregistru.cz/ kdekoli, můžete se přitom těšit na všechny nesporné výhody nebankovní hypotéky.

Velkou výhodou je určitě to, že nemusíte nikam chodit, a pokud jste již někdy v minulosti žádali o půjčku v bance, tak moc dobře víte, jak je takové sjednání žádosti náročné – a to navíc nemáte do poslední chvíle jistotu, zda vše vyjde. Nejprve musíte absolvovat několik schůzek, vyplnit řadu formulářů, doložit mnoho potvrzení, a nakonec po mnoha týdnech třeba zjistíte, že to celé bylo marné. Tak přesně takové potíže si můžete ušetřit, pokud o potřebnou půjčku požádáte v nebankovní společnosti. Tam totiž nejenže nemusíte nikam chodit, ale pouze vyplníte jednoduchý online formulář žádosti, který se nachází na webových stránkách společnosti. A to je vše. Ptáte se, kdo za vás vyřídí všechno ostatní? Přece specialista, který se ve svém oboru dobře vyzná, takže mu vše zabere jen zlomek času – a právě tento čas vy sami můžete ušetřit.
člověk míjí hromadu peněz

Ovšem to hlavní, co vám nebankovní úvěr nabízí, je možnost vyřízení úvěru na míru vašim potřebám. To uvítáte především ve specifické životní situaci, třeba když vám nevychází bonita anebo máte již zmíněný zápis v registru. Nebankovní úvěr může vypadat přesně tak, jak chcete vy a vždy bude odpovídat vašim nárokům a potřebám.

Vydělávání

Každý z nás se asi někdy bohužel ocitl v situaci, kdy prostě neměl najednou dostatek finančních prostředků, aby pokryl veškeré svoje tužby a přání. Někdo chce život procestovat a neustále žije na hraně s tím, že je na pokraji miziny. Na druhou stranu má však nevyčíslitelné zkušenosti z cest a umí svůj život žít opravdu na plno. Peníze do hodiny fahd.cz vám v dnešní době poskytne opravdu mnoho bank a pro některé je to tak trochu spása v nouzi. Je však důležité si předtím, než si u nějaké té banky půjčíte určitý obnos peněz rozmyslet hned několik věcí a to především takovou tu základní otázku – Zvládnu to splatit?sloupek z peněž Někomu se to může nyní zdát poněkud směšné, protože každý racionálně uvažující člověk přeci musí vědět, že když se někde zadluží, tak musí počítat s tím, že to bude také schopný splatit. Je v tom tak trochu potíž, neboť nás ve školách neučí příliš o financích a úrocích obecně, takže plno lidí je ve finančnictví naprosto negramotných a často se tak stane, že se zadluží na celý život a to jen proto, že neměli dostatečné znalosti o tom, jak to v tomto světě chodí s půjčkami.
Místo nějakého půjčování a zadlužování by možná stálo za úvahu si trochu sáhnout do svědomí a najít si způsoby, jakými se vám podaří během měsíce alespoň trochu ušetřit a zvýšit tak váš rozpočet. Je důležité vědět na čem jste a chovat se náležitě podle toho. diář a plánováníVždycky je tu také samozřejmě možnost toho, že si ke svému hlavnímu zaměstnání najdete nějakou tu brigádu a je už vcelku jedno jestli bude jednorázová anebo pravidelná. Velmi velkým fenoménem jsou nyní brigády z domova, které vám dávají vlastně naprosto volnou ruku v tom, kolik si vyděláte a kolik času nad tím strávíte. Na druhou stranu si také uvědomte, že ta motivace do práce je někdy opravdu náročná a že to chce hodně sebekázně, abyste si každý večer po celém náročném dni v jedné práci zasedli k počítači a strávili u něj nějakou tu další hodinu vyděláváním.

Nebankovní hypotéky pomáhají lidem

Společně nalezneme vhodné řešení pro každého z Vás. Má-li Vaše současná banka problémy s tím, že máte nízké příjmy či záznamy v registrech, obraťte se na naši společnost. Nabídka https://nebankovnihypoteky.net/je vhodná pro všechny, co chtějí zlepšit úroveň svého žití. Je skvělá v tom, že se nevztahuje pouze na nákup nemovitých věcí.

Na co můžete poskytnuté peníze využít?
· vlastní bydlení
· pozemky
· chaty a chalupy
· apartmány u moře
· osobní vozy
· dovolené
· podnikání
· vyplacení exekucí
· sloučení nevýhodných půjček aj.
Nakupte si cokoliv, po čem toužíte. Nebankovní hypotéky jsou skvělé v tom, že lze splátky rozložit na několik let. Můžete je platit až 360 měsíců, což Vám zajistí nízkou měsíční splátku. Ta jistě nezatíží Váš rodinný rozpočet. Splácení je snadné a při pravidelném měsíčním příjmu Vás nijak neomezí. Úrokové sazby jsou velice přívětivé, začínají již na 6,9%. Žádost schvalujeme do 24 hodin. Velice brzy zjistíte, zda Vám poskytneme dlouhodobý úvěr, což je velká výhoda oproti klasickým bankám, kde čeká až týden s nejistým výsledkem. Nebankovní hypotéky se těší stále větší oblibě u nových klientů, staňte se i Vy jedním z nich. Jistě budete nad míru spokojeni.

Radost z poskytnutých peněz

Dlouhodobé úvěry jsou v klasických bankách často poskytované za podmínek, které jsou pro mnohé rodiny i jednotlivce nesplnitelné. Nabízíme Vám lepší cestu, jak dosáhnout vysněného úvěru (nejen na bydlení). Jelikož chceme uspokojit, co nejvíce klientů, vydali jsme se cestou nebankovních hypoték. Ty se poskytují bez zkoumání registrů a Vašich příjmů. Vydávají se na zástavu nemovitostí klientů či třetích osob (rodiny, přátelé atd.). Vše funguje bez dokládání příjmů ze zaměstnání, podrobného zkoumání registrů dlužníků či dalších půjček – věříme Vám. Vyplácení je velice rychlé.